Afgelopen zaterdag was het onze jaarlijkse Koningsschieting. Uittredende Koningen Els Van den Broeck en Kacem Chariet mochten elk een voorschot schieten. Els heeft haar genomen, Kacem koos ervoor gelijk te starten met de anderen.

 

Tijdens de schieting werd een eerste keer in de derde ronde in de stop geschoten door Kacem. Toen leek het al beslist dat hij alweer Koning Compound zou worden. Ondanks een aantal schampschoten tegen de ploffer bij zowel de recurve- als compoundschutters, duurde het tot de 7de ronde voor er een 2de keer in de ploffer geschoten werd. Dit maal door Mark Simons waardoor de competitie opnieuw werd opengetrokken.

 

In de achtste ronde werd ook bij de recurve de eerste ploffer raak geschoten. Laura Daman schoot een voltreffer. Kacem schoot ook in de achtste ronde voor de 2de keer in de ploffer.

 

Aangezien niemand anders nog de ploffer kan raken, moest voor het bepalen van de Prins Recurve, geschoten worden naar de priem. Hierbij toonde Els Van den Broeck zich de sterkste.

 

Bij de compound mag Kacem Chariet zichzelf dus opnieuw Koning Compound kronen. Mark Simons mag zich een jaartje Prins Compound noemen. Bij de Recurve werd Laura Daman Koningin Recurve en Els Van den Broeck Prinses Recurve.

 

Nadien was er nog een leuke funshooting voor de verkiezing van de Nar. Hierin bleek Suat Karagoz de sterkste. Hij mag een jaartje met de Narrenhoed rondlopen.

 

De foto's van de ganse namiddag kan je bewonderen via de link naar onze website. (met dank aan Ive voor het nemen van de foto's)

 

Iedereen bedankt voor jullie deelname

 

Ook dit jaar werd het eindejaar ingezet op de club met onze Koningsschieting. Uittredende koningen Kacem Chariet en Els Van den Broeck mochten elk een voorschot doen om hun titel te verlengen. Beide schutters gaven blijk van sportiviteit en schoten naast de stop. Nu kon de Koningsschieting pas echt beginnen. Iedere aanwezige kreeg 10 schoten om het beste van zichzelf te geven en te trachten de stop te laten springen.

Bij de compoundschutters werd de stop in de zesde ronde door zowel uittredend koning Kacem Chariet als Chris Vanderperre geschoten. Tenzij nog iemand de stop zou schieten, zouden beide heren gaan strijden bij afschot voor titel van Koning Compound KHB. Geen van de andere compoundschutters kon nog in de stop schieten. Wel waren er nog een aantal frustratieschoten waarbij de pijl afketste van de stop. Kacem en Chris dienden dus te schieten naar de priem om te beslissen over de titel. Kacem bleek hierbij het best zijn zenuwen onder controle te hebben en plaatste zijn pijl op 18mm van de priem. Zo kon hij toch nog zijn titel Koning Compound met een jaartje verlengen.

Bij de recurveschutters had Els Van den Broeck reeds in de 4de ronde de stop geschoten. Aangezien geen andere schutter meer de stop had geschoten, was Els zeker van een verlenging van haar titel. Voor de titel Prins Recurve diende er naar de priem geschoten te worden. Hierbij toonde Jorden Van Remoortere zich de sterkste met een afstand van 27mm van de priem. Hij mag zich een jaartje Prins Recurve noemen.

Bij de jeugd werd er gestreden tussen Güdrun Malfait en Fréderic Dangoxhe. Aangezien geen van beide de stop had kunnen schieten, werd ook hier de titel beslist door een afschot naar de priem. Hier bleek Güdrun net iets sterker dan Fréderic. Zij mag zich een jaartje Koning Recurve jeugd noemen en Fréderic mag een jaar de titel van Prins Recurve Jeugd dragen.

Na de Koningsschieting werd er nog een funshooting gehouden om de twijfelachtige titel "Nar KHB" te verdelen. De recurve- en compoundschutters dienden 8 pijlen te schieten naar kleine blazoentjes in een kerstboom. De moeilijkheid was hierin dat je enkel punten kreeg als je het juiste soort blazoen raakte (klein blazoen voor recurve en super-klein blazoen voor compound). Na 8 schoten kwam Mark Simons als leider uit het klassement. Hij mag een jaartje met de titel "Nar KHB" rondlopen.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, of GDPR: General Data Protection Regulation) is een geheel van Europese regels om de burger te beschermen rond gebruik van persoonsgegevens. De wet is een herziening van de ‘Data Protection Directive’, de Europese wetgeving uit 1995. De GDPR is in werking sinds 24 mei 2016. Ze is van toepassing vanaf 25 mei 2018. Organisaties hebben dus de tijd tot die datum om zich in regel te stellen. Vanaf 25 mei 2018 moet je bij een controle of betwisting actief kunnen aantonen dat je volgens de nieuwe wetgeving handelt.

Je kan de link naar de Privacyverklaring hier vinden. Meer info over over het gegevensregister kan je vinden via deze link.

Een datalek melden kan via het invullen van het formulier bij deze link.

 

Naar jaarlijkse gewoonte werd naar het jaareinde toe onze Koningsschieting gehouden. De uittredende Koningen Kacem Chariet (Compound) en Yves Van de Vliet (Recurve) kregen elk 3 voorschoten. Tot iedereens verbazing viel hier dit jaar niet reeds de beslissing voor een Koning. Er werd dus door de aanwezige schutters in 10 schoten gestreden om de respectievelijke titels.

Bij de compound-schutters werd door 3 leden in de stop geschoten, nl Kris Ceulemans, Kacem Chariet en Yoram Neyt. Deze schutters mochten dus achteraf door het schieten naar de priem bepalen wie de Koning en Prins compound werd. Na een spannende afkamping waar het aankwam op millimeters, won uiteindelijk Kacem Chariet. Hij mag zich opnieuw Koning compound noemen. Yoram Neyt werd op enkele millimeters verschil Prins.

Bij de recurve-schutters werd tijdens de 10-schoten niet in de stop geschoten. Hierdoor moesten de twee aanwezige schutters afkampen door het schieten naar de priem. Els Vandenbroeck kon het best haar zenuwen onder controle houden en schoot het dichtst bij de priem. Yves Van de Vliet werd Prins.

Voor de eerste keer was er ook de mogelijkheid om Koning en Prins bij de Jeugd te schieten. Hier waren 3 gedreven schutters aan de schietlijn verschenen. Ze streden alle 3 om de titel, welke ook diende beslist te worden in afschot naar de priem. Uiteindelijk haalde Chenoa Ceulemans het voor Arno Akkermans.

Na de gewone Koningsschieting werd er nog een Narrenschieting gehouden. Hier werden de schutters in groepjes verdeeld en werd er geschoten op kaarten voor "4-op-een-rij". Om beurt diende de schutters te schieten naar een kaart met kleine schijfjes. De groep die het meeste keer "4-op-een-rij" kon schieten, mocht zicht Narrengroep kronen voor het komende jaar. Al snel kwamen de tactische en strategische kantjes van de schutters boven. De kaarten van de 'tegenstanders' werden zeer kritisch bekeken bij het toekennen van de punten. De winnende groep slaagde er in om 6 keer "4-op-een-rij" te schieten.

 

Pagina 1 van 2

Kalender

Mei 2021
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Toekomstige evenementen

Geen evenementen

U bevindt zich hier

© 2016 - Koninklijke Hertog van Brabant (KHB)

Sponsor

Please publish modules in offcanvas position.