Koningsschieting - 01.12.2018

Afgelopen zaterdag was het onze jaarlijkse Koningsschieting. Uittredende Koningen Els Van den Broeck en Kacem Chariet mochten elk een voorschot schieten. Els heeft haar genomen, Kacem koos ervoor gelijk te starten met de anderen.

 

Tijdens de schieting werd een eerste keer in de derde ronde in de stop geschoten door Kacem. Toen leek het al beslist dat hij alweer Koning Compound zou worden. Ondanks een aantal schampschoten tegen de ploffer bij zowel de recurve- als compoundschutters, duurde het tot de 7de ronde voor er een 2de keer in de ploffer geschoten werd. Dit maal door Mark Simons waardoor de competitie opnieuw werd opengetrokken.

 

In de achtste ronde werd ook bij de recurve de eerste ploffer raak geschoten. Laura Daman schoot een voltreffer. Kacem schoot ook in de achtste ronde voor de 2de keer in de ploffer.

 

Aangezien niemand anders nog de ploffer kan raken, moest voor het bepalen van de Prins Recurve, geschoten worden naar de priem. Hierbij toonde Els Van den Broeck zich de sterkste.

 

Bij de compound mag Kacem Chariet zichzelf dus opnieuw Koning Compound kronen. Mark Simons mag zich een jaartje Prins Compound noemen. Bij de Recurve werd Laura Daman Koningin Recurve en Els Van den Broeck Prinses Recurve.

 

Nadien was er nog een leuke funshooting voor de verkiezing van de Nar. Hierin bleek Suat Karagoz de sterkste. Hij mag een jaartje met de Narrenhoed rondlopen.

 

De foto's van de ganse namiddag kan je bewonderen via de link naar onze website. (met dank aan Ive voor het nemen van de foto's)

 

Iedereen bedankt voor jullie deelname

 

Kalender

April 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Toekomstige evenementen

Geen evenementen

U bevindt zich hier

© 2016 - Koninklijke Hertog van Brabant (KHB)

Sponsor

Please publish modules in offcanvas position.