Koningsschieting KHB - 2 december 2017

Ook dit jaar werd het eindejaar ingezet op de club met onze Koningsschieting. Uittredende koningen Kacem Chariet en Els Van den Broeck mochten elk een voorschot doen om hun titel te verlengen. Beide schutters gaven blijk van sportiviteit en schoten naast de stop. Nu kon de Koningsschieting pas echt beginnen. Iedere aanwezige kreeg 10 schoten om het beste van zichzelf te geven en te trachten de stop te laten springen.

Bij de compoundschutters werd de stop in de zesde ronde door zowel uittredend koning Kacem Chariet als Chris Vanderperre geschoten. Tenzij nog iemand de stop zou schieten, zouden beide heren gaan strijden bij afschot voor titel van Koning Compound KHB. Geen van de andere compoundschutters kon nog in de stop schieten. Wel waren er nog een aantal frustratieschoten waarbij de pijl afketste van de stop. Kacem en Chris dienden dus te schieten naar de priem om te beslissen over de titel. Kacem bleek hierbij het best zijn zenuwen onder controle te hebben en plaatste zijn pijl op 18mm van de priem. Zo kon hij toch nog zijn titel Koning Compound met een jaartje verlengen.

Bij de recurveschutters had Els Van den Broeck reeds in de 4de ronde de stop geschoten. Aangezien geen andere schutter meer de stop had geschoten, was Els zeker van een verlenging van haar titel. Voor de titel Prins Recurve diende er naar de priem geschoten te worden. Hierbij toonde Jorden Van Remoortere zich de sterkste met een afstand van 27mm van de priem. Hij mag zich een jaartje Prins Recurve noemen.

Bij de jeugd werd er gestreden tussen Güdrun Malfait en Fréderic Dangoxhe. Aangezien geen van beide de stop had kunnen schieten, werd ook hier de titel beslist door een afschot naar de priem. Hier bleek Güdrun net iets sterker dan Fréderic. Zij mag zich een jaartje Koning Recurve jeugd noemen en Fréderic mag een jaar de titel van Prins Recurve Jeugd dragen.

Na de Koningsschieting werd er nog een funshooting gehouden om de twijfelachtige titel "Nar KHB" te verdelen. De recurve- en compoundschutters dienden 8 pijlen te schieten naar kleine blazoentjes in een kerstboom. De moeilijkheid was hierin dat je enkel punten kreeg als je het juiste soort blazoen raakte (klein blazoen voor recurve en super-klein blazoen voor compound). Na 8 schoten kwam Mark Simons als leider uit het klassement. Hij mag een jaartje met de titel "Nar KHB" rondlopen.

Kalender

April 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Toekomstige evenementen

Geen evenementen

U bevindt zich hier

© 2016 - Koninklijke Hertog van Brabant (KHB)

Sponsor

Please publish modules in offcanvas position.