Koningsschieting KHB - 12 december 2015

Op zaterdag 12 december hielden we onze jaarlijkse Algemene Vergadering en de Koningsschieting. Tijdens de Algemene vergadering werden enkele punten besproken zoals de naamsverandering, de bijhorende statutenwijzigingen en de nieuwe clubkleding. Ook werden de Keizers gehuldigd. Mark Duym werd gehuldigd als Keizer Recurve door 3 jaar opeenvolgend Koning Recurve te schieten. Kacem Chariet werd keizer Compound gehuldigd. Daarna werd overgegaan tot de orde van de dag, nl de Koningsschieting!

De uittredende Koningen kregen 3 voorschoten. Uittredend Koning Recurve Mark Simons heeft hieraan niet meegedaan aangezien hij van discipline is veranderd. Uittredend Koning/Keizer Compound Kacem Chariet had slecht twee schoten nodig om zijn titel nog een jaartje te verlengen.

 

Nadien was het aan de andere schutters om de titels Prins Compound en Koning en Prins Recurve te verzilveren. Bij de compoundschutters ging de strijd tussen Mark Simons en Chris Vanderperre. Mark won uiteindelijk met twee schoten in de ploffertjes. Hij is nu Prins Compound.


Bij de recurveschutters schoot Yves Van de Vliet in het ploffertje en mag zichzelf nu een jaar Koning Recurve kronen. Aangezien geen andere recurveschutter in het ploffertje schoot, werd er afgekampt door naar de priem te schieten. Hierbij was Steven Verrijdt het dichts bij de priem. Hij werd Prins Recurve.

Bij de jeugd op 18 meter volgt Arno Akkermans zichzelf op als Koning Recurve Jeugd. Dikke proficiat aan alle schutters !!

 


 


Na de Koningsschieting werd er nog een funshooting gehouden waarbij Chris Vanderperre uitkwam als winnaar. Hij mag nu een jaartje de titel van nar dragen.